Happy cows give more milk

Happy cows give more milk

Vraag jij wel eens of je medewerkers gelukkig zijn? Of zijn dat voor jou dingen die niet op het werk besproken hoeven te worden. Werk is werk en privé is privé! En op het werk spreek je niet van geluk, maar kijk je meer of iemand goed presteert. Ik hoop dat je hier een andere kijk op hebt en dat je doorziet dat privé-stress ook tot uitval kan leiden. Dan verbiedt de wet om gericht door te vragen wat er aan de hand is, waar het aan schort. En dan zit jij later alsnog met de gebakken peren. Slecht voor je zaak!

Hoe zorg je dan dat het bespreekbaar is? En vervolgens, hoe zorg je dat het besproken wordt. Want een open gesprek over geluk en ook ongeluk biedt vele kansen. Je kunt bijvoorbeeld uitval voorkomen door het vroegtijdig herkennen van spanningsklachten. Spanning of stress hoort soms bij het leven, maar voortdurende spanning, dus ook in de privésituatie kan leiden tot een burn out.

Daarnaast is er een intrinsieke motivatie van de medewerker om zich te ontwikkelen om de “onhandigheid” in de privésituatie te overwinnen. En diezelfde onhandigheid kan zomaar ook een rol op het werk spelen. Een goede voedingsbodem voor een succesvolle verandering. Win-win dus.

Wat zeg jij: Afblijven of bespreken. Ik zie graag je reactie hieronder.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Contact opnemen:

Lees ook:
Scroll naar top