1 + 1 is soms 1

1 + 1 is soms 1

Mensen en organisaties kunnen veel van de natuur leren. Zo legt gedragsbioloog Patrick van Veen uit dat wij onze apenstreken nog steeds niet verleerd zijn en het oergedrag ons dagelijks nog in de weg staat waardoor wij er continu op los manipuleren en liegen. We zijn voortdurend bezig invloed uit te oefenenen op hoe de ander ons ziet en hoe wij onszelf vervolgen zien. Ik nodig je van harte uit zijn boeken te lezen of één van zijn lezingen een keer bij te wonen, zoals ik onlangs een lezing bijwoonde op de ontbijtsessie van Amigo Creative Network. (Bedankt nog voor de uitnodiging Simone Hermans en Marcel Limbourg)

Ik kijk als organisatiecoach ook op andere manieren naar de natuur en leg jullie graag het volgende model voor. Binnen de natuur kennen we symbiotische relaties. Langdurig samenleven van twee verschillende levensvormen. Waarbij de ene geldt als gastheer en de ander als gast. Bijvoorbeeld: De mier biedt bladluizen bescherming in ruil voor honingdauw. Beide diersoorten profiteren hiervan. Dit heet mutualisme.

Een tweede vorm is een tussenvariant, waarbij de gast profiteert van de gastheer en de gastheer daar geen last van heeft. Bijvoorbeeld: De Poolvos die de ijsbeer volgt. De ijsbeer laat resten van zijn prooi over die door de poolvos opgegeten worden of het voorbeeld van de anemoonvissen tussen het koraal. Dit heet commensalisme. De gast profiteert van de gastheer en de gastheer heeft er geen last van, maar ook geen profijt.

Een derde vorm is de vorm waar de gast zodanig profiteert van de gastheer dat deze er last van heeft. Hij verzwakt. Denk aan een teek in de vacht van een schaap of een hond. Een extremere versie hiervan is parasitoïde, hier gaat de gastheer uiteindelijk dood. Bijvoorbeeld de sluipwesp die zijn eitjes in de larven van andere insecten legt, die uiteindelijk hun gastheer opeten.

In gezonde en duurzame relaties versterken de gastheer en de gast elkaar. De werkgever kun je zien als de gastheer, hij levert salaris, waardering, een sociale omgeving, ruimte voor ontwikkeling en groei etc.. En de werknemer levert uren, inzet, arbeid, doorontwikkeling van diensten en producten, flexibiliteit en ongetwijfeld nog veel meer. Vraag je eens af hoe die verhoudingen bij jou op het werk liggen. Hoe ziet dat uit als collectief, draagt iedereen bij? En hoe zien de onderlinge verschillen er uit? Durf je het bespreekbaar te maken? Of kan dit echt niet? Ik lees graag van jullie in je reacties.

Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp

Contact opnemen:

Lees ook:
Scroll naar top